Hop til indhold

Hvad er "god vin", vælger du rigtigt?

Mange spørger, "hvordan vælger man en god vin", og lad mig sige med det samme, at der ikke findes nogle genveje til straks at finde den vin man vil forelske sig i, det kræver lidt benarbejde, og måske en del smagninger, men det er vel heller ikke så ringe?

Jeg vil dog gerne komme med et par gode råd til hvordan man kan spore sig ind på de gode flasker som passer til ens smag, pengepung og temperament.

Først og fremmest skal man ikke være bange for at vælge forkert, det er en helt naturlig del af processen, og undervejs skal man prøve at lægge mærke til, hvad man kan lide i de vine man tester. Selvom det er en vin man ikke i sin helhed bryder sig om, så vil der typisk være nogle smagsnuancer som man kan lide.

Kan man lide smagen af frugt, skal vinen helst være lidt sød, eller måske er det bedre når den er tør? Skal den have syre, eller skal den føles blød og rund i munden?

Når man begynder at spore sig ind på nogle af disse smagsnuancer, kan man gå skridtet videre og f.eks. læse nogle anmeldelser.

Typisk kan det være godt at læse anmeldelser på vinanmeldere der har mange følgere, og stor erfaring. Læg mærke til beskrivelserne, om der er noget du kan genkende i de anmeldte vine, i forhold til de smagsnuancer du selv kan lide

Beskrives vinen med de nuancer som du selv foretrækker, frugt, syre, så er du godt på vej til at vælge en vin der vil gøre dig godt.

Ofte vil man også blive anbefalet gode vine af ens gode venner eller kolleger på arbejdet. Her skal man jo så spørge ind til om de anbefalede vine indeholder en eller flere af de smagsnuancer man går efter.

Når man på den måde begynder at spore sig ind på de gode smagsoplevelser, så bør man orientere sig om hvilke eller hvilken, druesort/druesorter vinen indeholder. Der kan være stor smagsforskel på de enkelte druesorter, men også indenfor samme druesort kan der være forskellige i smagen, i forhold til hvor druen er dyrket, men det er en helt anden historie.

Læg mærke til om nogle af de samme druesorter går igen i de vine som du finder tiltrækkende, og skriv dig disse sorter bag øret i jagten på den næste gode vin. 

Læg til din viden ved at læse mere om den eller de udvalgte druesorters beskrevne smagsnuancer, og læg mærke til om det er noget du selv kan genkende, i de vine du har smagt, og herfra bør du jo gå efter de vine som indeholder den eller de druesorter du nu har udvalgt dig

Mit vigtigste råd til dig er dog, at smag er helt individuelt og at ens foretrukne smagsnuance kan ændre sig, særligt hvis man er nysgerrig på at prøve nye smage.

Man skal derfor ikke blive skuffet eller miste troen på sig selv, hvis ikke man kan lide den samme vin som ens bedste ven, eller ens kolleger.

Vi mennesker er jo meget forskellige individer, og der viser sig også når det gælder foretrukken smag af mad og drikke, og heldigvis for det. Hvor ville det dog være kedeligt hvis vi allesammen kunne lide det samme.

Så vær nysgerrig og prøv dig frem, og tab ikke modet, hvis ikke du bryder dig om de samme smagsnuancer som dine yndlingsmennesker gør. Det er helt almindeligt.

Et sidste godt råd (og her lægger jeg ikke skjul på at jeg sælger vin), ville være, at du kan forsøge dig med vin smagekasser.
Her får du mulighed for at smage flere forskellige vintyper, og når du køber en hel kasse har du mulighed for at blande flaskerne og samtidigt få en god rabat.

Og så er der selvfølgelig den mulighed at samle en gruppe vinglade venner fra netværket, og booke os til en vinsmagning. Det er altid en festlig omgang med mulighed for at prøve flere forskellige vine, og få sat lidt viden om vin ind på kontoen.

Du kan se mere her:
God fornøjelse!

Smagekasser – Vino Sorana

Vinsmagning – Vino Sorana

 

Ældre opslag
Nyere opslag

Skriv en kommentar

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Før du køber

Alderskrav for køb på hjemmesiden er minimum 18 år.

Kan du bekræfte dette?

Søg

Kurv

Du har ingen varer i kurven
Til butikken