Hop til indhold

ALTID gratis fragt hos Vino Sorana!

Når en drøm bliver til en plan der føres ud i livet…

Når en drøm bliver til en plan der føres ud i livet…


SORØ | ERHVERV
Liflige dråber fra nyetablerede Vino Sorana 

VIN: Der lå ikke mange overvejelser bag, inden Sorø-virksomheden Vino Sorana blev en realitet. Vinfirmaet udspringer af vaskeægte passion for vin og god mad.
Af Merete Jensen 3. april 2022, 14:00

Brian Bang Schneeberg har altid haft smag for god vin, og denne passion ønsker han at udbrede til andre via Vino Sorana. Foto: Anders Ole Olsen


SORØ: En gang imellem kan en tanke, en snak, et møde eller en passion dreje én i en retning, man måske slet ikke havde set komme! Livet får pludselig et andet indhold, og prioriteter bliver kastet i luften – kun for at falde på plads i nye rammer.


For ægteparret Anne og Brian Bang Schneeberg fra Sorø drejede det i bund og grund sig om passionen for god mad og vin, og deraf en del ferierejser til Italien, Østrig, Frankrig. Her blev de lokale vinmagere besøgt, og parrets viden om vine blev langsomt mere og mere omfattende. Bilen blev pakket med smagfulde vine som ferie efter ferie blev kørt hjem og nydt i hjemmet på Fru Ingesvej.


Et familieprojekt
– En dag i september 2021 sad vi på terrassen hjemme i haven og grillede. Pludselig lød det fra min hustru, Anne: “Skal vi ikke lave et vinfirma?” Min ene søn, Benjamin, deler sjovt nok den samme passion for vin og mad, og han udbrød med det samme: “Nej, hvor sjovt, jeg havde tænkt nøjagtig det samme!” Tja, så var der ingen vej tilbage, og Vino Sorana blev en realitet, siger Brian Bang Schneeberg grinende.


Det lå bestemt heller ikke lige til højrebenet at kaste sig ud i denne nye og ukendte verden. Anne Bang Schneeberg arbejder som familielæge i Slagelse, mens Brian arbejder som visitator/sagsbehandler inden for sundhed- og ældreområdet i Hvidovre Kommune. Sønnen Benjamin arbejder til daglig med it.
Brian Bang Schneebergs to andre sønner, William og Jonas, fik også tilbuddet om at blive en del af virksomheden, men de afslog. Annes datter Frida på 17 år er virksomhedens “ekspert” inden for sociale medier, så den del tager hun sig af ved siden af sine studier.


Brian Bang Schneeberg har stiftet Vino Sorana med hustruen Anne og sønnen Benjamin. Foto: Anders Ole Olsen


Learning by doing

– Det var virkelig “learning by doing”. Først googlede vi en masse, så tog vi fat i Sorø Erhverv, hvor vi fik en god og inspirerende snak med erhvervschef Laila Haunstrup Bregner Carlsen. Derefter fik vi en snak med SKAT, indhentede tilladelser og tog kontakt til et par af de vinmagere, vi er mest begejstrede for. I dag kan vi med stolthed sige, at vi er eneforhandlere i Nordeuropa af Pigozzi Fundus-vine, mens vi også fører vine fra Daniel Ruff, lyder det fra ham.


Men det er dog ikke de eneste vinmagere der kommer til at sælge direkte til Vino Sorana. I april drager stifterne af det lokale vinfirma sydpå for at besøge endnu flere vinmagere i Toscana og Piemonte, hvor blandt andet vinene Chianti, Barolo og Brunello skal smages.
– Vi har helt fra starten talt om, at Vino Sorana skal bæres af vores egen passion for gode vine. Vi har derfor skåret fordyrende mellemled ud, og har den direkte kontakt med vinmagerne i de respektive vindistrikter. Vi vælger derfor udelukkende de vine, vi kan stå inden for, så vi kan bringe den unikke vinoplevelse videre til andre. Vi har et relativt lille budget at arbejde ud fra, og så er det vores intention, at Vino Sorana skal brede sig stille og roligt gennem familie, venner, bekendte og vores netværk. Rent juridisk er vi heller ikke en importvirksomhed – men driver samhandel, siger Brian Bang Schneeberg.


Et meget lille udvalg af spændende vine fra Pigozzi Fundus og Daniel Ruff. Foto: Anders Ole Olsen


Dyre lærepenge
Selvom Vino Sorana kun har eksisteret siden 9. september 2021 – og kort før jul sidste år gik online, så har virksomheden allerede nået salgsmålet for det første år. Men det har dog ikke udelukkende været en dans på roser at etablere Vino Sorana. Lange og krævende arbejdsdage – først med de respektive fuldtidsjobs, og derefter med fuld fokus på vinfirmaet, gav op til 100 timers intense arbejdsuger – måned efter måned.
– Det har været en hård opstart, da vi måtte lære alt fra bunden. Men vi har også måttet tage ved lære af brugen af fragtfirmaer! Vi har i stort omfang selv hentet vinene til Vino Sorana, men da vi første gang bestilte via et fragtfirma, manglede der pludselig to kasser special-Amarone som beviseligt var afsendt fra vinmageren, og på forunderlig vis var forsvundet undervejs. Det var dyre lærepenge, siger han ærgerligt.
Tilbyder rådgivning
Vino Sorana tilbyder i dag vinsmagning til både private og virksomheder, ligesom man kan erhverve sig en smagekasse efter eget vinvalg, og selv gå på opdagelse i sortimentet.
– Inden længe bliver der masser af konfirmationer, bryllupper og anden festivitas, som har været udskudt i et par år på grund af corona, så vi forventer faktisk stor travlhed, siger han og fortsætter:
– Vores viden om vinene er så omfattende, at vi gerne vil rådgive vores kunder, så de får nogle vine, der passer helt perfekt til menuen. Men ellers forventer vi at lave en “pop up store” herhjemme i maj måned, hvor der vil være gode tilbud, vinsnak og naturligvis prøvesmagning. Her vil det være en god idé at holde sig orienteret via hjemmesiden vinosorana.dk eller på vores Facebook- eller Instagram-side, fortæller Brian Bang Schneeberg.
Vino Sorana ligger på Fru Ingesvej 17 i Sorø.


Vino Sorana har forskellige typer af vine i sortimentet, og tilbyder gerne rådgivning i købet af den helt rigtige smagsoplevelse. Foto: Anders Ole Olsen
SORØ | ERHVERV

Ældre opslag
Nyere opslag

1 kommentar

  • Tillykke med Vino Sorana og al mulig held og lykke fremover

    Gitte Svensson

Skriv en kommentar

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Før du køber

Alderskrav for køb på hjemmesiden er minimum 18 år.

Kan du bekræfte dette?

Søg

Kurv

Du har ingen varer i kurven
Til butikken