Hop til indhold

Vini Mura

På Sardinien, i den nordøstlige del, lidt syd for Olbia finder man vinmageren Vini Mura, i den smukke dal ved Loiri. Den lille dal som er omkranset af Galluras bjerge, og medvirker til at hele området, har sit eget mikroklima, med vinde ude fra havet, og bjergenes kølige luft, som strømmer ned over druerne om natten, og giver den vigtige kondens som druerne har brug for.

Generationers dyrkning af vin, som er blevet udvalgt og forædlet, og bragt op til et niveau blandt de bedste på Sardinien. De særlige jordbundsforhold med både ler, sand og granit, som fylder vinene med mineraler og personlighed.

Søskendeparret Marianna og Salvatore har siden 2002 ført vingården videre, fra deres far Filippo, som grundlagde det hele tilbage i 1975, og de har videreført årtiers traditioner, hvor det manuelle arbejde dominerer, og hvor man genbruger drue pulp som gødning, og omdanner solens stråler til el, via store solpaneler, i en stædig stræben, for at få så ren en drue produktion som muligt.

Marianna og Salvatore er begge født og opvokset på gården, og kender derfor alt til området, til klimaet og ved også hvordan de får det bedste ud af druerne.

Efter overtagelsen i 2002 tog udviklingen fart, og under Mariannas kyndige ekspertise, som universitetsuddannet ønolog, kunne søskendeparret allerede i 2006 glæde sig over flere nationale og internationale priser, og vin med DOCG klassifikation.

Siden er gården blevet udbygget, til større produktion og jordkølet lagringshal, og flere priser er kommet til, blandt andet en eftertragtet guldmedalje, kåret blandt de bedste i Italien 2022.

Hos Vino Sorana leder vi efter dedikerede vinmagere, som tør udvikle på de traditionelle druer. De traditionsbunde, med nedarvede erfaringer, hos hvem vi køber de vine som vi selv holder af, og som vi kan stå 100% inde for. Vi går efter traditioner, håndværk, kvalitet og originalitet, og hos Vini Mura har vi fundet det hele, båret frem af Marianna og Salvatorres´s utrættelige slid for at frembringe de bedste vin. Her er det de traditionelle druer som Vermentino og Cannonau som der udvikles på. Og Vini Mura er godt på vej mod stjernerne og Vino Sorana er kommet med på rejsen, som ene importør til Danmark.  

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Før du køber

Alderskrav for køb på hjemmesiden er minimum 18 år.

Kan du bekræfte dette?

Søg

Kurv

Du har ingen varer i kurven
Til butikken