Hop til indhold

Siddúra

  Den smukke dal


I vores søgen efter skønne vin på Sardinien, havde vi ikke fantasi til at forestille os et sted så smukt som Siddúra dalen oppe nordpå.
Den frodige ø med høje bjerge,stejle skrænter de smukkeste strande, og et klima som både giver varme og nedbør i passende forhold til druedyrkning.
Og netop Sardiniens oprindelige lokale druer, som fordrer begge dele i rigelige mængder for at kunne udvikle sig optimalt i smag og udbytte, trives her på den smukke ø, langt ude i det Tyrrenske hav.

Mange importører har i årevis underkendt de sardinske vine, med henvisning til den lave kvalitet og mange års forsinkede udvikling.

Men tiderne er skiftet, og hvad der før kun kunne sælges til de lokale sardere, er nu at finde på de fineste restauranter rundt om i Europa og USA, og i vinkældrene hos fremsynede vinentusiaster.

Lagrings hal Siddúra

Ønologerne er kommet til øen, og med dem, et kæmpe kvalitetsløft, gennem års målrettet arbejde i markerne og i vinkælderen, viser det sig nu, at de traditionelle druesorter , som f.eks. Cannonau, Vermentino og Carignano har haft et stort uudnyttet potentiale.

Og hvor man før kun kunne drømme om de bedste klassifikationer som DOC og DOCG, er der nu flere og flere lokale producenter som er gået med i udviklingen af druerne, og nu kan fremstille særdeles velsmagende vine, og få den eftertragtede klassifikation.

Sardiniens hemmeligheder er nu afsløret for enhver, og den smukke ø i det Tyrrenske hav kan nu levere præmie vin, i en klasse som aldrig er set før, og hos os i Vino Sorana er det selvfølgelig en fornøjelse, at medvirke til at få nogle  af disse fantastiske vin hjem til vores kunder i Danmark.

 

Vinsmagning hos Siddúra

 

Siddúra winery er ejet af en tysk familie som har boet og opholdt sig mere end 40 år på Sardinien. De faldt for dette smukke sted, og købte det af en lokal bonde for ca 20 år siden.

Herefter fulgte et målrettet arbejde på at forædle druerne, og udvikle rød, hvid og rosé vin til deres fulde potentiale, igennem et kæmpe arbejde i markerne, og med ønologen Dino Dini i vinkælderen.


Siddúra er idag leveringsdygtige i nogle af Italiens absolutte topvine indenfor de forskellige kategorier, og vinder priser overalt hvor de kommer frem.

I 2021 vandt de intet mindre end prisen som årets Vineri i Italien (!)

Ganske imponerende og ikke så overraskende endda, når man har oplevet disse fantastiske produkter på nærmeste hold.

Vores egne favoritter er Maia (hvid), Nudo (rosé) og Tiros (rød), som på hver deres måde udtrykker essensen af Sardinien med forfinet smag (Maia), smukke farver (Nudo) og en tæmmet vildskab (Tiros).

Man føler sig altid velkommen hos de dygtige mennesker hos Siddúra og besøger man øen, skal man unde sig selv en tur oppe i det skønne nord, men husk at booke tid til en smagning i god tid forinden, da det er et meget populært event.

Læs mere her: www.siddura.com

 

 

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Før du køber

Alderskrav for køb på hjemmesiden er minimum 18 år.

Kan du bekræfte dette?

Søg

Kurv

Du har ingen varer i kurven
Til butikken